Blowtech 16355D
Region Kongsvinger

7Sterke forventer vekst

Industrisamarbeidet 7sterke i Glåmdalen tror på god vekst fram mot 2030. Styreleder Trond Hagerud sier at automatisering gir mer produksjon per ansatt og gjør industrien mer konkurransedyktig.

2316 4 Raufoss Og Lena Metall 2916
Region Innlandet

Bioøkonomi og teknologiindustri er Innlandets styrkepunkter

Innlandet har dobbelt så høy andel sysselsatte knyttet til bioøkonomi, og Gjøvikregionen har nesten tre ganger høyere andel sysselsatte innen teknologiindustri i forhold til landsgjennomsnittet.

Kraftmast
Region Gjøvik

Forsker på "mønstermaster" i aluminium

RAUFOSS: Hydal Aluminium Profiler og SINTEF Raufoss Manufacturing leder et prosjekt der målet er å utvikle nye kraftmaster i aluminium til høyspentnettet.

3 Sintef 3 D Print 1764
Region Gjøvik

Gjøvikregionen overgår Norge

Samlet steg omsetningen blant industribedriftene i Gjøvikregionen med 6,7 prosent i fjor, mot en nedgang på 6,8 prosent for industrien i Norge. Nå tar industriklyngen del i en industriell revolusjon.

Dsc1452 Feral Provebilder
Region Kongsvinger

Industrien styrker Kongsvinger-regionen

Driftsinntektene for industribedriftene i Kongsvinger-regionen økte med ni prosent i 2016, mot et fall på 6,8 prosent nasjonalt. Maskin Feral i Eidskog har omstilt seg etter oljekrisa.

Norse Metall 227 750X380
Region Innlandet

Innovasjon reddet 17 arbeidsplasser

Norse Metal i Elverum har reddet 17 arbeidsplasser og skapt 8 nye ved hjelp av innovasjon. Oppland og Hedmark kommer på henholdsvis tredje- og sjetteplass i produkt- og prosessinnovasjon, i følge en ny rapport utført for SpareBank 1 Østlandets konjunkturbarometer.

Anja Fredrikstad Betjener Den Nyeste Montasjelinja For Volvo
Region Gjøvik

Næringsanalyse Gjøvikregionen

Gjøvikregionen skiller seg fra de øvrige regionene med sitt teknologiindustrimiljø. Omtrent en femdel av arbeidsplassene i motorkjøretøyindustrien i Norge befinner seg her.

Blowtech 15
Region Kongsvinger

Ny opptur for Blowtech i Kongsvinger

​Blowtech-sjef Peter Didriksson begynte i daværende TI Automotive rett før finanskrisen. På et år raste omsetningen fra 500 til 60 mill.kr. Nå har han bygget omsetningen opp igjen til 150 millioner.

2947 5520 Lores
Region Gjøvik

Opptur med luksusbiler

RAUFOSS: Bildelprodusenten Raufoss Technology AS har fått en ny vår i samarbeid med Mercedes, Jaguar, Land Rover og Volvo.

Lena Metall Ingress Final
Region Gjøvik

Ser langt etter kreosotforbud

Lena Metall utviklet miljøvennlige kraftledningsstolper i aluminium med forventning om et forbud mot kreosotstolper fra 2018. Så fikk Norge et unntak fra EU-direktivet til 2023.

Lys312778 Erik Platek 001 Lores
Region Innlandet

Skrur opp overskuddet

KONGSVINGER: Schütz Nordic i Kongsvinger har på få år økt overskuddet fra ni til rundt 40 millioner kroner.

Lena Metall
Region Gjøvik

Vil erobre Norden med kraftledningsstolper i aluminium

RAUFOSS/BILITT: Kreativiteten blomstrer i metallindustrien på Toten. Nytenkning og godt samarbeid har banet vegen for nye kraftledningsstolper i aluminium. Lena Metall håper nå på tredobbel omsetning.

Trekameratene
Region Innlandet

Vil vokse trehus inn i himmelen

MOELV: Dette er fire av Innlandets frontfigurer for verdiskapning fra skogen. Innlandet er allerede verdensledende på høyhus i tre, og nå skal frontfigurene samarbeide for å nå nye mål fram mot 2030.