Duett 12
Region Nord-Østerdal

Digital vekst i fjellregionen

Nord-Østerdalsregionen har mange vellykkede små og mellomstore IKT-bedrifter. I SMB-segmentet har regionen om lag like høy omsetning i IKT-næringen som i regionene rundt Mjøsa.

Spnk1 Kjtrbrmt Trysil Horisont 1
Region Sør-Østerdal

En offensiv reiselivsregion

Trysil er med sine nær 7000 innbyggere et av de ledende vintersportsstedene i Nord-Europa med 1,1 millioner gjestedøgn og 800 millioner kroner i privat turistkonsum.

2 Eon 1570
Region Hamar

Fra bondehovedstad til spillby

I Hamarregionen finnes mange mindre IT-bedrifter som utvikler løsninger som tar i bruk verdensledende teknologi. Etablering av et utviklingssenter for virtualisering gir utviklingsmiljøene ny tyngde.

2 Eon 1613
Region Hamar

Hamarregionen størst på IKT i Innlandet

37 prosent av all IKT-omsetningen i Innlandet er i Hamarregionen, foran Lillehammer-regionen med 31 prosent. En ledende posisjon nasjonalt innen AR- og VR-teknologi skal sikre sterk IKT-vekst.

Duett 7
Region Innlandet

IKT-bedriftene i Innlandet slår Norge på omsetningsvekst

Fra 2015 til 2016 steg omsetningen i IKT-bedriftene i Innlandet med 14 prosent, mot en nedgang på sju prosent på landsbasis. Digitalisering har gjort det lettere å drive IKT-utvikling i distriktene.

Dsc1374 Feral Provebilder
Region Kongsvinger

Industriregion mot strømmen

Kongsvingerregionen har en mangfoldig fastlandsindustri med bedrifter med en bred markedsorientering og variert teknologiorientering.

3 Sintef 3 D Print 1813
Region Gjøvik

Langt framme innen digitalisert vareproduksjon

I Gjøvikregionen utvikler forsknings- og industrimiljøene fremtidens prosessteknologi for vareproduksjon. Kompetansemiljøene innen digital vareproduksjon er ledende både nasjonalt og globalt.