Hamar

Aktuelt fra Hedmarken

Bonder Klima Og Miljohelter
Region Hamar

Bønder er klima- og miljøhelter

83 prosent av bedriftene innenfor jord- og skogbruk vurderer klima- og miljøarbeid som strategisk viktig, mot 59 prosent for samlet næringsliv på Østlandet. Bøndene er miljøheltene i klimakampen, viser miljøundersøkelse gjort for SpareBank 1 Østlandets konjunkturbarometer.

Klimakuer Ingress Konjunktur
Region Hamar

Klimakyr skal slippe ut mindre metangass

Avls- og genetikkselskapet Geno skal utvikle "klimakyr" som raper 20 prosent mindre metangass. Hele 59 prosent av bedriftene på Østlandet vurderer klima- og miljøarbeid som strategisk viktig, viser ny undersøkelse i SpareBank 1 Østlandets konjunkturbarometer.

Stange
Region Hamar

Stange og Hamar på norgestoppen

Stange har landets tredje høyeste vekst i boligpriser det siste året, mens Hamar er på tiendeplass i Norge for forrige kvartal.

2 Eon 1570
Region Hamar

Fra bondehovedstad til spillby

I Hamarregionen finnes mange mindre IT-bedrifter som utvikler løsninger som tar i bruk verdensledende teknologi. Etablering av et utviklingssenter for virtualisering gir utviklingsmiljøene ny tyngde.

2 Eon 1613
Region Hamar

Hamarregionen størst på IKT i Innlandet

37 prosent av all IKT-omsetningen i Innlandet er i Hamarregionen, foran Lillehammer-regionen med 31 prosent. En ledende posisjon nasjonalt innen AR- og VR-teknologi skal sikre sterk IKT-vekst.

Magnus Aasen En Web
Region Hamar

Utflating i Hedmark og prisfall i Oppland

Det var utflating i boligprisene i Hedmark og prisfall i Oppland i tredje kvartal. Prisutviklingen i Innlandet er vesentlig bedre enn i Oslo og Akershus, som opplever kraftig prisfall.