Tynset Redigert Ny
Region Nord-Østerdal

Alvdal, Os og Tynset øker

Alvdal, Tynset og Os fikk en befolkningsvekst i fjor, og for Tynset er det for tredje året på rad. Nord-Østerdal fikk 12 færre innbyggere i 2016, noe som er den laveste nedgangen siden 2011.

T2 A8591
Region Hamar

Bygger Hamar til storby

HAMAR: Monica Haugan og Utstillingsplassen Eiendom har bidratt til høy befolkningsvekst i Hamar med 363 nye sentrumsboliger de siste årene. Nå ønsker ordføreren 12.500 flere innbyggere innen 2040.

Gjovik Panorama Redigert
Region Gjøvik

Gjøvik lavest blant mjøsbyene

Mens Hamar og Lillehammer har høyere befolkningsvekst enn på mange år, er Gjøvik inne i en periode med lavere vekst. Hamar har overtatt Gjøviks posisjon som den største mjøsbyen.

Brumunddal Panorama Ny
Region Innlandet

Høyere befolkningsvekst i Innlandet

Både Hedmark og Oppland fikk høyere befolkningsvekst i 2016 enn i 2015, mens Norge fikk lavere befolkningsvekst for femte året på rad.

Bybilde Hamar
Region Hamar

Høyeste befolkningsvekst siden 1970

Hamar hadde i fjor den høyeste befolkningsveksten siden 1970, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Stange har høyest befolkningsvekst i Hedmark og Oppland de siste fire årene.

Elverum
Region Sør-Østerdal

Høyeste befolkningsvekst siden 2005

Elverum hadde en svakere befolkningsvekst i fjor enn i de foregående årene. Men Elverum har fortsatt den høyeste befolkningsveksten i Hedmark og Oppland siden 2005.

Lillehammer
Region Lillehammer

Høyeste befolkningsvekst siden 2008

Lillehammer fikk i 2016 den høyeste befolkningsveksten siden 2008. Lillehammer-regionen skaper i tillegg flest nye arbeidsplasser i Hedmark og Oppland.

Kongsvinger Ny
Region Kongsvinger

Mister innbyggere - skaper jobber

Kongsvinger-regionen fikk i fjor synkende befolkningsutvikling for tredje år på rad. Lyspunktet er at regionen har skapt flest arbeidsplasser i Hedmark siden 2013.

Air Cargo 2
Region Øvre Romerike

Øvre Romerike er ny norgesmester

Øvre Romerike har lenge vært norgesmester i befolkningsvekst. Nå er regionen også blitt norgesmester i nye arbeidsplasser.