Skrur opp overskuddet

KONGSVINGER: Schütz Nordic i Kongsvinger har på få år økt overskuddet fra ni til rundt 40 millioner kroner.

Reportasje fra konjunkturbarometeret 2015

Fjoråret var et godt år for både Schütz Nordic og Glåmdalsregionen. Schütz Nordic, som er markedsleder innen industriell plastemballasje i Norden, og har på få år doblet resultatmarginen fra rundt fem til ti prosent. I fjor havnet overskuddet på 28 millioner kroner, opp fra ni millioner i 2012.

I Glåmdalsregionen økte sysselsettingen med 310 arbeidsplasser i fjor, noe som utgjorde 1,51 prosent vekst. Det var nest høyest blant regionene i Hedmark og Oppland. Administrerende direktør Erik Platek i Schütz Nordic tror fjoråret representerer vendepunktet for Glåmdalsregionen.

Inntrykket hans er at industrien i regionen både samarbeider tettere enn før og er blitt flinkere til å dra nytte av nærheten til Oslo, Gardermoen og Sverige.

Dette er Schütz Nordic

Schütz Nordic lager containere i plast til transport av alt som er flytende. Selskapet er eid av det tyske morselskapet Schütz Gruppen som har 43 fabrikker over hele verden og omsetter for nær 10 milliarder kroner i året. Schütz Nordic har virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark med hovedkontor i Kongsvinger. 

Lys312781 Erik Platek 004
FULL FART: Til venstre flyttes plastcontainere, og til høyre klargjøres det til bygging av et nytt utelager med tak.
Vi vet alle at regionen har prestert svakt over lengre tid, men det er flere som har forstått at vi må ta oss selv i nakkeskinnet. Bedrifter som Mapei, Maarud og Schütz Nordic har vist at det lønner seg å satse.

Vilje til å investere

Schütz Nordic har satset stort og vunnet de siste årene.

- Til sammen har vi i Schütz Nordic investert i utstyr og eiendommer for 170 millioner kroner siden 2010. Nå har vi nettopp kjøpt bygg og tomt på 45.000 kvadratmeter, som vi frem til i dag har leid av Siva. I tillegg utvider vi nå bygningsmassen med 4.000 kvadratmeter.Vi følger en offensiv strategi, og investeringsviljen er et tydelig signal om at Kongsvinger er med i våre tyske eieres fremtidsplaner.

Platek sier at nøkkelen er å være best på alle detaljene.

- Løsningen er å fokusere på de tingene vi selv kan påvirke, ikke de ytre rammevilkårene. Dette gjelder blant annet bruk av ny teknologi, systemforbedringer, kompetanse, arbeidsmiljø, kundeoppfølging og god interninformasjon. Ved å være best på alle detaljer, både i produksjonen og i salgsapparatet, blir dette i sum nok til at vi greier å innhente forspranget som våre utenlandske konkurrenter har på kostnadssiden.

Lys312783 Erik Platek 006

Tidenes yngste toppsjef

Platek begynte som salgs- og markedssjef i Schütz Nordic i 2005, og overtok som administrerende direktør som 32-åring i 2010. Da var han tidenes yngste regionsjef i det internasjonale Schütz-konsernet.

– I 2009 ble det vurdert å flytte fabrikken til Sør-Sverige, men vi greide å overbevise eierne om at det var strategisk smartere å satse på fortsatt drift i Kongsvinger. Ved å få med oss de ansatte til å jobbe for optimal drift på alle nivå, har vi lykkes med å holde kostnadene nede og inntektene oppe.

Løsningen er å fokusere på de tingene vi selv kan påvirke, ikke de ytre rammevilkårene.

Styrket hovedkontor i Kongsvinger

Mens omsetningen i 2005 var på 124 millioner, med et overskudd på en million, økte den i 2010 til 209 millioner  med et overskudd på ti millioner. I år passerer omsetningen 300 millioner, og det ligger an til et overskudd på rundt 40 millioner kroner.

- Den positive utviklingen har naturligvis bidratt til å styrke det nordiske selskapets posisjon innad i Schütz-konsernet. Hovedkontoret er solid fundert i Kongsvinger, og i tillegg eier Schütz Nordic en fabrikk i Sverige, har leieproduksjon i Finland, samt egne ansatte på  salgskontorer i Danmark og Finland. Alle forstår at gode, lokale arbeidsplasser henger nært sammen med at vi hele tiden må være best i klassen. For å overleve må vi skape resultater, og vi kan ikke tillate oss hvileskjær, sier Platek.

Lys312799 Erik Platek 007
MORGENMØTE: Erik Platek sjekker at alt går som det skal på det daglige morgenmøtet.