Tidenes hurtigste Kongsvinger-salg

Aldri tidligere har Kongsvingers boliger blitt solgt så fort som i forrige kvartal. 60 prosent av boligene ble solgt dagen etter visning, viser EiendomsMegler 1 Kongsvingers hurtigsalgsindikator.

Nylig omtalte avisa Glåmdalen EiendomsMegler 1 Kongsvingers tall som viser at forrige kvartal hadde tidenes høyeste årsvekst for boligpriser i Kongsvinger med 13,8 prosent. Den forrige rekorden var på 11,9 prosent fra fjerde kvartal 2006. Disse tallene er hentet fra Eiendom Norges fylkesrapporter og fra Eiendomsverdi. 

Rekordraske salg

Nå viser det seg at Kongsvinger satte enda en rekord i forrige kvartal. Aldri tidligere har Kongsvingers boliger blitt solgt så raskt.

– 60 prosent solgte boliger første dag etter visning er tidenes hurtigste Kongsvinger-salg. Vi har tall for dette tilbake til 2005, og vi har aldri tidligere registrert at en så stor andel av boligene i Kongsvinger ble solgt dagen etter visning. Før 2005 hadde vi en helt annen temperatur i boligmarkedet. Vi kan derfor fastslå at vi i forrige kvartal hadde tidenes hurtigsalg i Kongsvinger, sier fagansvarlig Raymond Øverby ved EiendomsMegler 1 Kongsvinger (bildet).

Det er kun Hamar som tidligere har registrert hurtigere salg enn Kongsvinger. EiendomsMegler 1 sin hurtigsalgsindikator er basert på kjedens egne boligsalg. Det er ingen andre eiendomsmeglere i Hedmark som selger nok til å lage en slik indikator.

Hurtigere enn Hamar i fjerde kvartal

– Hamar satte ny rekord i tredje kvartal med 65 prosent av boligene solgt dagen etter visning. Men i forrige kvartal var Kongsvingers 60 prosent raskest i Hedmark, med Hamar på 54 prosent. Til sammenligning ble 33 prosent av boligene i Elverum solgt første dagen etter visning, sier Øverby.

Tross rekordhøy prisvekst og hurtigsalg i Kongsvinger, hadde Nes enda høyere prisvekst i forrige kvartal. Nes er den eneste kommunen i Kongsvingers nærområde som har statistiske kvartalsvise tall for endring i boligpriser.

– Flere interessenter utenfra

– Nes hadde en årsvekst på 14,9 prosent i forrige kvartal. Det er nærheten til Oslo som gjør utslaget for Nes, og det er den samme Oslo-effekten vi begynner å se også i Kongsvinger. Visningsdeltagerne i Kongsvinger har utvidet seg fra å være hovedsakelig lokale til i større grad også ha innslag av interessenter som kommer utenfra. Vi ser ingen grunn til at markedet i Kongsvinger ikke også i 2017 skal kunne ha en god prisutvikling, og forventer en økning i 2017 på rundt 10 prosent, sier Øverby.

Rekordvekst for Kongsvinger og Nes

Glmdalen
Glmdalen