Elverum øker mens Norge faller

Elverum var en av 23 kommuner med prisvekst på boliger i tredje kvartal, mens 79 av 106 kommuner hadde prisfall.

Antall boliger til salgs i Elverum er fortsatt færre enn i fjor, men salgene går ikke lenger unna på én dag.

- Nå kan vi kanskje prise oss lykkelige over at vi ikke har opplevd den aller største prisoppgangen, ved at vi også ser ut til å gå klar av den store prisnedgangen. Store deler av landet, og særlig Oslo og Akershus, opplever nå et stort prisfall, som vi ikke ser spor av i Elverum, sier salgsleder Thomas Rusten i EiendomsMegler 1 Elverum.

5,8 prosent ned i Oslo

I tredje kvartal steg boligprisene i Elverum med 0,6 prosent sammenlignet med andre kvartal. Til sammenligning sank boligprisene i Oslo og Akershus med henholdsvis 5,8 prosent og 3,2 prosent i tredje kvartal. 

- Den såkalte tolvmånedersveksten steg med 5,5 prosent i Elverum i tredje kvartal. Det vil si at boligprisene var 5,5 prosent høyere enn i tredje kvartal i fjor. Normalt er det den årlige endringen vi fokuserer på, men med det kraftige omslaget i boligmarkedet er det blitt nødvendig å se på endringen fra kvartal til kvartal for å fange øyeblikksbildet, sier Rusten.

Boligene selges unna

Antall boliger til salgs i Elverum utviklet seg flatt fra 67 til 66 fra utgangen av august til utgangen av september. 

- Det er et godt tegn at antall boliger til salgs ikke hoper seg opp, men ligger rundt et historisk normalnivå. Det tyder på et marked som ikke er påvirket av utviklingen i Oslo hvor antall boliger til salgs øker fra måned til måned, sier salgslederen.

Boligkjøperne tenker seg om

Eneste tegn til litt boligbrems er at færre boliger selges innen én dag etter visning.

- I andre kvartal solgte vi hver tredje bolig innen en dag etter visning, mens vi i tredje kvartal solgte omtrent hver sjette innen samme tidsrom. Men her ligger nok tredje kvartal nærmere det historiske normalnivået for Elverum, sier Rusten.