Sunnere marked i Gjøvik

Gjøvik fikk et lite fall i boligprisene i tredje kvartal. EiendomsMegler 1 Gjøvik mener dette er en naturlig korreksjon.

- Det er helt vanlig og naturlig at det kommer en korreksjon etter et så bra år. Det legges fortsatt ut mange boliger for salg, flere enn i fjor på samme tid, og da vil prisene flate ut og det tar lenger tid før boligene blir solgt, sier salgsleder Camilla Hveem i EiendomsMegler 1 Gjøvik.

79 kommuner med prisfall

I forrige kvartal var Gjøvik en av 79 kommuner, av 106, som opplevde et fall i boligprisene.

- Det har vært et omslag i det norske boligmarkedet og det har til en viss grad også nådd Oppland. Både Gjøvik, Gran, Jevnaker, Lunner og Lillehammer hadde prisfall i forrige kvartal, i følge Eiendom Norges fylkesstatistikk. Kun Østre og Vestre Toten hadde prisvekst. Vi tror på et marked med flat til svak positiv vekst framover, sier salgsleder Camilla Hveem i EiendomsMegler 1 Gjøvik.

Fortsatt hurtigsalg i Gjøvik

På årsbasis ligger Gjøvik fremdeles inne med en vekst på ti prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år, som er femte høyest i landet. 

- Vår hurtigsalgsindikator viser faktisk at vi solgte boligene i Gjøvik raskere i tredje kvartal enn i andre kvartal, opp fra 48 til 53 prosent solgte innen én dag etter visning. Det er altså ikke slik at vi opplever et tregt marked. Men det er heller ikke noe som tilsier at vi vil oppleve forlenget tosifret årlig prisvekst, sier Hveem.

Flere boliger til salgs

Vi har tidligere omtalt at det ved utgangen av august var flere boliger til salgs i Gjøvik enn på samme tid siden 2010, ifølge tall fra Eiendomsverdi. 

- Ved utgangen av august var det 64 boliger til salgs i Gjøvik, og ved utgangen av september var dette økt til 71. Til sammenligning økte den jevnstore byen Hamar fra 63 til 71 boliger til salgs, som for Hamars del er høyere enn i fjor, men lavere enn i 2015. Gjøvik opplever altså ingen opphopning av usolgte boliger, men heller en utvikling mot et mer normalt marked med hensyn til både prisutvikling og antall boliger til salgs, sier Hveem.