Lavere prisvekst i Elverum

Prisveksten for boliger i Elverum var avtagende i første kvartal i år, for første gang siden fjerde kvartal 2015. Salgsleder Thomas Rusten i EiendomsMegler 1 Elverum forventer fortsatt høy prisvekst.

FØRSTE KVARTAL 2017: Boligprisene i Elverum var 9,3 prosent høyere i første kvartal i år enn i første kvartal i fjor, ifølge Eiendom Norges fylkesrapport for boligpriser.

- Årsveksten i Elverum var lavere i første kvartal i år enn i fjerde kvartal i 2016, men den var høyere enn i alle de tre øvrige kvartalene i 2016. Den avtagende prisveksten er litt ned fra et svært høyt nivå, og vi ser ikke tegn til noe vesentlig svakere boligmarked i Elverum framover, sier Rusten i EiendomsMegler 1 Elverum.

Elverum har hatt lavere prisvekst enn både Hamar og Kongsvinger siden fjerde kvartal 2013. Kvadratmeterprisene i Elverum er langt lavere enn i Hamar, men fortsatt en del høyere enn i Kongsvinger.

- Elverum har over flere år hatt relativt høy boligbygging sammenlignet med de andre byene i Hedmark og Oppland. Fra 2011 til 2015 fikk Elverum 551 flere husholdninger og 555 fullførte nye boliger. Til sammenligning fikk Kongsvinger, Hamar, Lillehammer og Gjøvik klart flere nye husholdninger enn fullførte nye boliger i den samme perioden. Samsvar mellom nye husholdninger og boliger gir en bedre balanse i boligmarkedet, sier Rusten.