Elverum øker igjen

Elverum hadde en boligprisvekst på åtte prosent i tredje kvartal, opp fra seks prosent i andre kvartal,viser Eiendom Norges fylkesrapport. Boligkjøperne lar seg imidlertid ikke stresse av prisveksten.

– Elverum hadde i forrige kvartal den sterkeste prisveksten siden målingene startet ved inngangen til 2015. Tidligere har Elverums prisvekst vært svakest blant de større kommunene i Hedmark, men i forrige kvartal var prisveksten høyere enn i Stange, sier salgsleder Thomas Rusten (bildet) ved EiendomsMegler 1 Elverum.

Prisveksten måles i form av 12 måneders vekst, som her vil si tredje kvartal i år mot tredje kvartal i fjor. Tross høy prisvekst viser EiendomsMegler 1s hurtigsalgsindikator at boligkjøperne i Elverum ikke lar seg stresse.

– Kun 27 prosent av boligene ble solgt første dag etter visning i forrige kvartal, basert på EiendomsMegler 1s boligsalg i Elverum. Det var på linje med samme kvartal i fjor. Til sammenligning ble 66 og 50 prosent av boligene solgt første dag etter visning i henholdsvis Hamar og Kongsvinger, sier Rusten.

Elverum har hatt en svært høy befolkningsvekst over mange år, men den har vært svakere hittil i år. Befolkningsveksten kan bli avgjørende for boligprisenes videre utvikling.

– Elverum var den eneste kommunen i Innlandet som hadde større befolkningsvekst enn Norge generelt i både 2014 og 2015. I første halvår var befolkningsveksten svakere, men det er en kort periode, som kan skyldes tilfeldigheter. Over tid er det en sammenheng mellom befolkningsvekst, boligbygging og boligpriser, sier Rusten.

Elverum fortsetter oppturen

Elverum Fortsetter Oppturen
12 måneders vekst i boligpriser, kvartal mot samme kvartal året før.