Tidenes salgsboom i Ringsaker

Det har aldri tidligere vært registrert flere bruktboliger til salgs i Ringsaker enn akkurat nå. Også i Stange og Hamar har det vært et oppsving i antall boliger til salgs.

Flere boliger til salgs vil normalt dempe prisveksten.

- Det var 74 boliger registrert til salgs i Ringsaker ved utgangen av august, og det har aldri tidligere vært registrert flere boliger til salgs i Ringsaker, i følge Eiendomsverdis database. Jeg tror at en del av disse selgerne har kjøpt leiligheter de skal inn i nå i løpet av høsten. Dette gjelder både City torg og neste 8-mannsbolig i Fagerlunden på den gamle travbanen i Brumunddal. Det er også prosjekter i Moelv og Nes, sier salgsleder Heidi Lagmannssveen i EiendomsMegler 1 Brumunddal.

Boligprisvekst henger sammen med befolkningsvekst

Ringsaker hadde Hedmarkens høyeste 12-månedervekst i boligpriser i forrige kvartal.

- Boligprisene i Ringsaker var 9,8 prosent høyere i andre kvartal enn i samme kvartal i fjor. Det var høyest på Hedmarken for andre kvartalet på rad. Normalt skal flere boliger til salgs dempe prisveksten, men i to av de siste tre kvartalene har Ringsaker hatt høyere befolkningsvekst enn registrert noen gang tidligere. Derfor vil befolkningsveksten bidra til å motvirke at det er mange boliger til salgs, sier Lagmannssveen.

Færre boliger til salgs i Hamar en tidligere år

I motsetning til Ringsaker har Hamar fremdeles relativt få boliger til salgs, selv om det har vært et oppsving siden mai i år.

- Fra september i fjor til mai i år hadde Hamar det laveste antallet boliger til salgs siden 2006. Vår gjennomgang for Hamar går tilbake til 2006, og det kan tenkes at rekorden for få boliger til salgs går enda lenger tilbake. Ved utgangen av august var Hamar tilbake på et mer normalt nivå for antall boliger til salgs, men antallet er fortsatt relativt lavt sammenlignet med tidligere år, sier salgsleder Stein Olav Engebakken ved EiendomsMegler 1 Hamar.