Lavere prisvekst i Hamar

Prisveksten for boliger i Hamar var avtagende i første kvartal i år, for første gang siden tredje kvartal 2015. Stein Olav Engebakken i EiendomsMegler 1 Hamar sier han ikke ser noen mørke skyer.

FØRSTE KVARTAL 2017: Boligprisene i Hamar var 11,8 prosent høyere i første kvartal i år enn i første kvartal i fjor, ifølge Eiendom Norges fylkesrapport for boligpriser. Den såkalte årsveksten var imidlertid enda høyere de to foregående kvartalene med henholdsvis 13,8 og 13,5 prosent.

- Vi ser ingen mørke skyer i horisonten når det kommer til boligsalgene i vårt nedslagsfelt. Vi opplever at de aller fleste boligene som blir lagt ut går for gode priser og blir omsatt fort, sier Engebakken i EiendomsMegler 1.

Årsveksten i Hamar har vært klart høyere enn i både Hedmark og Norge siden fjerde kvartal 2015. I første kvartal var den imidlertid likt med Hedmark og litt under Norge. EiendomsMegler 1 Hamar tror ikke dette er starten på en ny trend med lavere prisvekst enn resten av landet.

- Det gode markedet i Hamar underbygges av hurtigsalgsindikatoren som igjen er rekordhøy. Fremdeles er det for få boliger til salgs i forhold til den interessen vi ser fra boligkjøperne, sier Engebakken.

70 prosent av EiendomsMegler 1s boligsalg i Hamar ble solgt innen en dag etter første visning i første kvartal. Det er den høyeste andelen som noen gang er registrert. Den gamle rekorden var på 66 prosent fra tredje kvartal i fjor. Til sammenligning ble 42 prosent av boligene i Ringsaker og 40 prosent av boligene i Stange solgt innen en dag etter første visning i første kvartal.

Selv om boligsalgene går raskere unna i Hamar, steg boligprisene i Ringsaker mer enn i Hamar siste 12 måneder. Ringsakers boligpriser har hatt stigende veksttakt i fem kvartaler på rad, og var 12,1 prosent høyere i første kvartal i år enn i første kvartal i fjor. Det er første gang Ringsaker har høyere årsvekst enn Hamar siden andre kvartal 2014.

Årsveksten i Stange og Løten var litt ned i første kvartal i år med henholdsvis 7,1 og 11,1 prosent, mot 7,4 og 13,6 prosent i foregående kvartal.