Rekordfå boliger til salgs i Kongsvinger

Ved utgangen av august var det kun 27 bruktboliger til salgs i Kongsvinger, noe som er historisk lavt.

Til sammenligning var det 113 boliger til salgs ved utgangen av august i 2007, for ti år siden.

- I Eiendomsverdis database har vi gått gjennom antall boliger registrert til salgs siste dagen i hver måned tilbake til og med 2006. De tre siste årene har trolig hatt tidenes laveste antall boliger til salgs i Kongsvinger. 27 boliger til salgs ved utgangen av august er det laveste så langt vi har sjekket tilbake til 2006, sier salgsleder Jørn Raymond Øverby i EiendomsMegler 1 Kongsvinger.

Salgslederen tror på en prisvekst framover på 10-12 prosent.

Hedmarks høyeste registerte prisvekst i andre kvartal

- Få boliger til salgs vil bidra til å opprettholde høy prisvekst. Hvis vi nå får en prisvekst som stabiliserer seg på rundt 10-12 prosent tror jeg også antall boliger til salgs vil være forholdsvis stabilt og historisk sett lavt, sier Øverby.

Kongsvinger hadde Hedmarks høyeste registrerte prisvekst i andre kvartal, men det var likevel en nedgang fra første kvartal.

- I første kvartal i år hadde Kongsvinger en unormalt høy 12-månedersvekst på 15,2 prosent. Det vil si at boligprisene var 15,2 prosent høyere enn i samme kvartal året før. I andre kvartal gikk prisveksten ned til 11,8 prosent som fortsatt er et svært høyt nivå, sier salgslederen.

Ønsker mer boligbygging

Øverby ønsker seg vedvarende høyere boligbygging og befolkningsvekst i Kongsvinger.

- Befolkningsveksten i Kongsvinger var svært høy i andre kvartal, men vi hadde lavere befolkningsvekst enn Hedmark fra 2014 til 2016. Det var lav igangsetting av nye boliger fra 2011 til 2015, men vi så et oppsving i fjor i form av flere byggetillatelser. Forhåpentligvis bidrar høyere boligpriser til vedvarende bygging av flere boliger som er attraktive nok til at det gir høyere befolkningsvekst, sier salgslederen.