Kongsvinger topper siste fem år

Kongsvingers boligpriser har steget over 50 prosent siste fem år, som er høyest i Norge. Det vil si at en bolig som kostet to millioner for fem år siden, normalt skal koste tre millioner i dag.

- Det har vært en eventyrlig prisvekst i Kongsvinger med 50,5 prosent prisvekst fra fjerde kvartal 2012 til fjerde kvartal 2017. Det er høyest i Norge foran Gjøvik, Tromsø, Eidsvoll og Ås, sier salgsleder Raymond Øverby i EiendomsMegler 1 Kongsvinger.

En av 23 med prisvekst

Eiendom Norges fylkesboligprisstatistikk kommer kvartalsvis og omfatter 106 kommuner i Norge. Prisveksten fortsatte i Kongsvinger også i fjerde kvartal, men ikke i like stor grad som tidligere.

- Kongsvinger var en av 23 norske kommuner med boligprisvekst i fjerde kvartal, mens det var prisfall i 82 kommuner. I tredje kvartal i fjor hadde Kongsvinger den femte høyeste årsveksten i landet med ti prosent, med et lite fall til åttendeplass og 8,4 prosent i fjerde kvartal. I fjerde kvartal isolert var prisveksten på 0,2 prosent, sier salgslederen

Kjøpere med bedre tid

EiendomsMegler 1 Hedmarks hurtigsalgsindikator viser at boligkjøperne i Kongsvinger nå tar seg litt bedre tid før de kjøper. 

- Færre boligkjøpere i Kongsvinger kjøper nå innen én dag etter første visning, ned fra 62 til 45 prosent fra tredje til fjerde kvartal. Dette er basert på de boligene vi har solgt i Kongsvinger. 45 prosent hurtigkjøp er høyest blant alle større kommuner og byer i Hedmark pluss Gjøvik, og det ville vært ny rekord i Kongsvinger i 2013, sier Øverby.

Flere boliger til salgs

I tråd med normaliseringen av Kongsvingers boligmarked er det nå også litt flere boliger til salgs.

- Ved utgangen av desember hadde Eiendomsverdi registrert 32 boliger til salgs i Kongsvinger, som var litt flere enn på samme tidspunkt de tre foregående årene. Antallet boliger til salgs var det samme 15. januar. Antall boliger er fortsatt relativt lavt sett i et lengre perspektiv, sier salgslederen.

Optimisme i Kongsvinger

Øverby er optimist på Kongsvingers vegne.

- De foreløpige tallene for befolkningsutvikling i fjor viser en vekst på 0,72 prosent, som er bedre enn på mange år. I tillegg har Kongsvinger hatt større suksess med nye arbeidsplasser de siste årene enn tidligere, og nye tall viser at denne utviklingen fortsatte også i fjor.

Kongsviner Topp
Kongsviner Topp
1988
1988